пятница, 14 февраля 2014 г.

Пам'ять про Афганську війну

Минають дні, ідуть роки.
Життя листки перегортає.
А біль Афгану - навіки,
В душі чомусь не замовкає.
      15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-а річниця з дня виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану. У зв'язку з цим Указом Президента України 2014 рік оголошений Роком учасників бойових дій на території інших держав.
   Афганська війна... Брудна, неоголошена, яка тривала майже 10 років і була вдвічі довшою за Другу світову. І правда про неї різна. Тому так важливо, щоб молоде покоління знало про те лихоліття, з повагою ставилися до тих, хто чесно виконував свій військовий обов'язок.
  Тож 13 лютого в Чернеччинській бібліотеці- філії відбулася хвилююча зустріч старшокласників місцевої школи із жителями села, учасниками бойових дій в Афганістані Пальохою Олександром та Лисенко Володимиром (патріотична година "Афганістан: подвиг, пам'ять, біль").
     Провідний бібліотекар Лахман Н. розповіла присутнім про основні моменти тієї жахливої війни, людські втрати, які вона принесла. Повідомлення  перепліталося звучанням фонозаписів пісень даної тематики, від яких у присутніх блищали в очах сльози. Були використані і фотодокументи із Інтернету. 
       Гості поділилися своїми спогадами про виконання інтернаціонального обов'язку. Це були спогади із щемом у серці та тремтінням у голосі. Діти вручили воїнам-інтернаціоналістам квіти.
      Запалили свічку та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих на тій війні, в т. ч. і нашого земляка Готеляка Мирослава.
      До заходу була оформлена тематична викладка літератури "Ти вічний біль, Афганістан".
        По закінченню, на згадку про зустріч, всі присутні разом сфотографувалися. А потім відвідали  могилу загиблого земляка на сільському цвинтарі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий