понедельник, 24 февраля 2014 г.

Рідна мова - пісня солов'їна

      Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб - мова.

    Тож і вшановуємо ми нашу рідну мову на державному рівні декілька разів на рік. І один з них -21 лютого-Міжнародний день рідної мови.    
       Напередодні цього свята -20 лютого- для учнів 5 класу проведено інформіну "Українська мова: від заборони до утвердження", під час якої діти дізналися про те, де і коли народилася традиція відзначення цього свята, який тернистий шлях пройшла наша  мова, познайомилися з
" чорним календарем" української мови.


      Згадали і про видатного українського поета Т.Г.Шевченка, якому  в цьому році виповнюється 200-річчя від дня народження.  Т.Шевченка вважають основоположником нової української літературної мови. Присутні згадали та почитали його поезії.
     А потім в різних мовних конкурсах показали свої знання рідної мови. Найбільш активними в них були Бугай Олексій, Крикота Богдан та Сушко Артем.
      До заходу була оформлена тематична викладка літератури "Плекаймо в серці рідне слово"
      

Комментариев нет:

Отправить комментарий