понедельник, 28 января 2013 г.

Пам'яті героїв Крут

       29 січня Україна відзначає День пам'яті героїв, що загинули в битві під Крутами. В цьому році виповнюється вже 95-а річниця  битви. І цей  бій на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Однак далеко не всі українці знають, що то за бій, що насправді там відбувалося тоді, у 1918 році, яке значення мали ті події для нашої історії і сучасності. Про це і говорили 28 січня в бібліотеці-філії під час години історичної справедливості "Крути. Наше горе і праведний клич", на яку запросили учнів 11 класу.   
      Це була бентежна розповідь про героїчний подвиг юнаків під Крутами, яка доповнювалася показом фотоматеріалів із Інтернету. Поетичні рядки, присвячені даній темі, читала учениця 11 класу Лахман Марина. Прозвучали фонограми пісень "Ой у лузі червона калина", "Балада про Крути", "Коли ви вмирали", "Молитва за Україну" та Гімн  "Ще не вмерла Україна".
        Під "Реквієм" А.Моцарта запалили свічку та хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять героїв Крут, що загинули в ім'я України.
        Зав. філією Лахман Н.А. провела бібліографічний огляд книг, представлених на тематичній викладці літератури "Безсмертна слава лицарів Крут".

Комментариев нет:

Отправить комментарий