среда, 23 января 2013 г.

Велична і свята, моя ти Україно...

      У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Перших, на превеликий жаль, було більше. Історія не раз надто суворо й несправедливо карала Україну руками немилосердних завойовників. Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за соборність своїх земель.
      Відповідно до Указу Президента України від 21 січня 1999 року було встановлено День соборності України, який з того часу відзначається щорічно 22 січня в день проголошення у 1919 році Акта Злуки УНР та ЗУНР. День проголошення соборності України став державним святом незалежної України.
      З нагоди свята та з метою перевірити знання молоді історії України та її народу, 21 січня в бібліотеці-філії для учнів 10 класу було проведено інтелектуальний конкурс "Відкрий для себе Україну". Зав.філією Лахман Н.А. у вступній бесіді розповіла присутнім про шлях України до прийняття Акту про оголошення соборності українських земель. Розповідь супроводжувалася показом фотоматеріалів з Інтернету. А потім в доброзичливій, теплій атмосфері відбувся і сам конкурс, який мав 4 тури. Кожен учасник гри змагався сам за себе, за правильні відповіді отримуючи по 1 балу. Ерудицію та знання гравців оцінювали члени журі: вчитель Швець Л.І., бібліотекар філії Савченко В.В. та фахівець із соціальної роботи Татаренко Л.В.
     В 1 турі ("Наша Україна - на планеті Земля") учасники показали свої знання географічного розташування України та її населення. 2 тур  "Відкрий для себе Україну" мав два етапи: 1-й - на знання історії  України та її визначних діячів; 2-й етап ("Україно, Україно, славний край козацький") був присвячений українському козацтву, який відіграв велику роль у боротьбі за незалежність України. У  3 турі  ("Родина і Україна") потрібно було відгадати кінцівку прислів'я про рід, родину, батьків.І завершилася конкурсна програма 4 туром  під назвою "Знай,вивчай, оберігай - свій коханий, рідний край", який був присвячений історії рідного краю - Сумщині, Охтирщині, Чернеччині.
       Між турами ведуча знайомила присутніх з літературою, яка висвітлює  дану тему. Всі гравці  були дуже активні і показали чудові знання, але пощастило набрати більшу кількість балів Черкай Наталії, яка  стала переможницею конкурсу і  була нагороджена "Грамотою".
        Музичне оформлення заходу здійснювали Сухомлин А., Симоненко В., Лахман Н. та Витерайло Н.
        Була оформлена тематична викладка літератури "Наша сила в єдності".
        Калініченко Ганна, від імені всього класу, висловила велику вдячність за чудово організований захід.

Комментариев нет:

Отправить комментарий