среда, 12 декабря 2012 г.

Зростати справжніми людьми

       Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати обов'язки, не порушуючи права і законні інтереси інших, для учнів 7 класу 10 грудня, в Міжнародний день прав людини та в рамках Всеукраїнського тижня правових знань, проведено гру-мандрівку "Зростаю громадянином".    
        Протягом мандрівки здійснили три зупинки. Участь у заході взяла Татаренко Л.В., фахівець з соціальної роботи Охтирського районного центру для сім'ї, дітей та молоді, яка на першій зупинці "Права та обов'язки" поговорила з дітьми про їхні права та обов'язки, розглянувши їх на конкретних прикладах. А основне право людини - право на життя, зав.філією Лахман Н.А. розглянула та обговорила з учнями на прикладі оповідання В.Сухомлинського "Горбатенька дівчинка".
      Читаючи казки, ми неодноразово зустрічалися із випадками порушення прав казкових героїв. Тому, щоб виявити ці порушення і була зроблена друга зупинка під назвою  "Права в казках".
    У житті є багато різних ситуацій, в яких опиняється та чи інша людина і на зупинці "Правові ситуації"  були розглянуті та обговорені декілька з них. Дві життєві ситуації  запропонувала і класний керівник Михайленко І.В.
          Захід показав, що діти непогано орієнтуються у питаннях їх прав та обов'язків, вміють вирішувати життєві ситуації.  Активним учасниками  при цьому були:  Пилипенко Наталія, Страшко Сергій та Колганов Микола.
      Була оформлена тематична викладка літератури "Ти людина, отже маєш права".

Комментариев нет:

Отправить комментарий