вторник, 31 января 2012 г.

Вшанування пам'яті героїв Крут

                                     " І слава їх встає не вмерши,
                                   Ятрить крізь відстані і час.
                                   Було їх триста. Триста перший -
                                   І ти, і я і кожен з нас"
                                                       ( П.Шкрабюк)
    








29 січня Україна відзначила День пам'яті героїв, що загинули в битві під Крутами.Однак далеко не всі українці, а особливо молоде покоління, знають, що то за бій, що насправді там відбулося тоді, яке значення мали ті події для нашої історії і сучасності. І тому, щоб розкрити суть, причини трагедії під Крутами, поглибити знання молоді про історичне минуле нашої держави, 30 січня запросили учнів 11 класу до бібліотеки-філії на годину патріотизму "Тернистими шляхами в ім'я держави".
       В ході заходу за допомогою працівників філії присутні думкою перенеслися в буремний незабутній 1918-й рік, у ті святі місця і на той шлях, що завів українських юнаків під Крути, познайомилися з подробицями тієї битви, зразки хоробрості, які проявили в ній студенти та учні.
    





           Запалили свічку та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під Крутами. При проведенні години були використані фотоматеріали з Інтернету, прозвучали фонограми пісень даної тематики.
     По закінченню  зав.філією познайомила з книгами, які були представлені на тематичній полиці "Крути - наша слава, наша історія".

Комментариев нет:

Отправить комментарий