вторник, 24 января 2012 г.

"Соборна наша Україна"

          В історії України багато визначних подій, доленосних моментів, що сприяли утвердженню нашого народу, як нації, готували підгрунтя до сьогоднішньої повнокровної української держави.Однією із таких віх стало, зокрема, урочисте проголошення 22 січня 1919 року в Києві на Софіївській площі Акта Злуки - возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в єдину соборну державу. І тому 22 січня Указом Президента України від 1999 року оголошено як день Соборності України.
     







        







        З нагоди свята 23 січня в бібліотеці-філії з учнями 10 класу було проведено літературно-історичну гру-конкурс "Задзвеніли срібні дзвони в Україні". Ведуча заходу, зав. філією, розповіла про історію цього свята, а потім присутні здійснили мандрівку по Україні, зробивши при цьому зупинки на станціях: "Географічна", "Історична", "Краєзнавча" та "Літературна". На кожній станції учні  відповідали на запитання відповідної тематики, за правильні відповіді отримували бали, а зав. філією знайомила з літературою, яка висвітлює дану тему. Оцінювали знання та ерудицію гравців члени журі: вчитель історії та правознавства Арєхова О,В., вчитель української мови та літератури Горобій М.В. та бібліотекар філії Савченко В.В.
        Теплими оплесками зустрічали діти членів народного ансамблю народної пісні "Чернеччаночка" та художнього керівника БК Сухомлина Андрія, які здійснювали музичне оформлення даного заходу.
      Найбільше балів у конкурсі набрала Гопко Настя, яка і стала переможницею, їй було присвоєно звання "Кращий знавець історії України" та нагороджено "Грамотою".
     Була оформлена тематична полиця книг "Лиш одна на світі Україна".

Комментариев нет:

Отправить комментарий