четверг, 4 декабря 2014 г.

Не соромтесь бути добрими



      Щороку, 3 грудня, весь світ відзначає День інвалідів. Його проголосила Генеральна асамблея ООН в 1992 році в кінці Десятиліття інвалідів на 47-й сесії у спеціальній резолюції. В Україні офіційне відзначення цього дня затверджено Указом Президента від 27 листопада 1993 року.
      Звичайно, цей день не можна називати святковим, але він є нагадуванням людству про його обовязок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями.
        Саме тому в цей день, 3 грудня, у місцевому відділенні для одинокопроживаючих громадян пройшла година доброти «Для вас відкриті наші серця». (У відділенні проживає 28 чоловік, з них 15 – інваліди).

     Провідний бібліотекар Лахман Н.А. висвітлила історію затвердження дня інвалідів, навела статистичні дані по кількості таких людей у світі та в Україні, назвала імена людей, які мали інвалідність і досягли у житті великих досягнень.

    Кожна людина приходить у світ, щоб творити добро. Тож багато слів було сказано про прояви людської доброти. Із сльозами на очах слухали старенькі легенду про Янгола Доброти.

    Житель відділення, ветеран Великої Вітчизняної війни Штанько Степан Данилович прочитав свій вірш, присвячений тяжкій долі людей з обмеженими можливостями.
       В годині прийняла участь завідуюча Охтирським районним відділенням по наданню допомоги вдома Десятова Лідія Тихонівна, яка вручила кожному жителю відділення подарункові набори та великий торт. А учасники художньої самодіяльності Чернеччинського БК дарували свої музичні вітання: ліричні задушевні пісні та гумор.
     По закінченню на згадку про таку теплу зустріч всі разом сфотографувалися.
      До заходу була оформлена тематична викладка літератури «Душу зцілить доброта»

Комментариев нет:

Отправить комментарий