пятница, 28 ноября 2014 г.

Кожна дитина має права


        20 листопада з 1954 року згідно рішення Генеральної Асамблеї ООН офіційно оголошено Всесвітнім днем дитини. Цим самим ООН звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя.
       24 листопада разом з учнями 8 класу здійснили подорож країною Правознайкою «Я – дитина, я – людина, що має свої права», яку і присвятили даній події. Три команди гравців (хлопців «Правознавці», «Юні знавці права» та дівчат «Охоронці права» ) змагалися  за право отримати звання «Кращі знавці права».
      У конкурсі-розминці «Розумні квіти» кожна з команд, вибравши собі одну із квіток: «Хто», «Коли», «Як», намагалася знайти відповіді на запитання правової тематики. Якщо відповіді були правильні, то команд отримувала  набір букв, з яких потрібно було скласти слово по темі заходу. Наступні два  завдання були повязані з правом дитини на імя. Перше завдання «Знайомство»: пояснити значення своїх імен. Хто не знав цього, то міг прочитати його на пелюстках квітки. Друге завдання «Слово у слові» - у певних словах відшукати ім’я. Під час літературно-правового квесту «Пошук істини» гравці роз’яснювали порушення прав казкових героїв, потім відшукували казки-відповіді, в середині яких знаходили  букви і з них потрібно було скласти слово «Феміда». А потім вирішували казкові судові справи.
     За допомого гри згадали також основні положення «Конвенції про права дитини».
     У захоплюючій боротьбі звання «Кращі знавці права» виборола команда « Правознавці».
      Всі учасники гри нагороджені солодкими призами.
     До заходу була оформлена тематична викладка літератури «Змалку знай свої права»

Комментариев нет:

Отправить комментарий