пятница, 13 июля 2012 г.

Пам'ятаєм... Вшановуєм...

       
       
   



        7 липня 2012 року виповнилося 70 років з дня страшної трагедії, яка сталася в с.Нова Слобода Путивльського району. За своїм масштабом ця трагедія стоїть в одному ряду з найжахливішими звірствами фашизму Другої світової війни, такими як білоруська Хатинь, чеська Лідиця, французький Орадур... 7 липня 1942 року 105-ю мадярською каральною дивізією, за поразку в бою з ковпаківцями, що відбувся 6 липня поблизу села,  за три години було жорстоко вбито 586 мирних жителів, а село перетворено на згарище.
     З цієї нагоди 13 липня в бібліотеці-філії для жителів Чернеччинської громади відбувся захід - експрес-повідомлення-набат "Кров на Івана Купала". Із смутком в очах слухали присутні розповідь зав. філії Лахман Н.А. про  Новослобідську трагедію, були використані фотоматеріали із Інтернету.Ведуча зачитала свідчення очевидців, розміщені в Інтернеті. Своїми спогадами про перебування, під час однієї з екскурсій, біля Монумента жертвам фашизму "Дзвін скорботи" в с.Нова Слобода поділився землевпорядник сільської Ради Ослам І.П.
       Запалили свічку та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих. До заходу була оформлена полиця-пам'ять "Понад роками дзвони лунають" та проведено огляд літератури, представленої на ній.

Комментариев нет:

Отправить комментарий