среда, 7 марта 2012 г.

"Жінка... Немає милішого слова"

         Настала весна, скоро з'являться перші весняні квіти, пригріє сонечко. Що ж вона нам приносить? Тепло, гарний настрій та ... багато-багато свят. І одним із найулюбленіших свят не лише українців, а й багатьох інших народів є 8 Березня - Міжнародний жіночий день. Саме в цей день людство вшановує жінку-матір, жінку-трудівницю, жінку-берегиню життя на землі.
                      Жінка... Немає милішого слова
                      Ти ж бо життя і творіння основа
                      Пензель, перо надихались тобою.
                      Вічна ти в пісні з болем, любов'ю...
                      Ти Ярославною квилила з валу,
                      Ігоря-князя в Путивлі чекала.
                      Ти, як зоря, заясніла щиро
                      В дивних сонетах Петрарки й Шекспіра
                      Вроду твою на полотнах увічнив
                      Хист Рафаеля, Джорджоне, да Вінчі.
                      Руки натруджені, кісоньки русі
                      В мові Шевченка, в Некрасовській музі...
       6 березня працівники бібліотеки-філії та Будинку культури завітали до місцевого відділення для непрацюючих та одинокопроживаючих громадян, щоб привітати жінок, які там проживають та працюють із святом.
    








       Зав.бібліотекою-філією оформила тематичну полицю книг "ЇЇ величність - жінка" та розповіла про історію цього свята . Хто і коли почав його відзначати? А, головне, чому? Бібліотекар здійснила обмін літератури користувачів філії, а  учасники художньої самодіяльності Чернеччинського БК подарували присутнім годину чудового святкового настрою: звучали пісні про маму, українські жартівливі та народний гумор. Діти ЗОШ вручили жінкам вітальні листівки, виготовлені власноруч. З вітальним словом до присутніх звернулася заступник директора районного територіального центру Чемерис Н.А.
   

















   Шаповал Лідія Іванівна, директор відділення: Від імені всіх присутніх велике вам спасибі за гарний відпочинок, вдячність за те, що не забуваєте наших підопічних, будемо з нетерпінням чекати нових зустрічей з вами. 




Комментариев нет:

Отправить комментарий