пятница, 23 сентября 2011 г.

"Мала війна, що принесла велику перемогу"

         22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави, який встановлено Указом Президента України 30 жовтня 2001 року " ...на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їх пам'яті..." В цьому році ми святкували 70-у річницю початку партизанського руху в Україні.
       








       З цієї нагоди працівники бібліотеки-філії завітали до місцевого стаціонарного відділення для престарілих та одиноко проживаючих громадян і здійснили разом з працівниками та жителями відділення історичний екскурс  під назвою "Мала війна, що принесла велику перемогу". В ході зустрічі зав.філією Лахман Н.А. розповіла присутнім про діяльність партизанів та підпільників  під час фашистської окупації не тільки в Україні, а також на Сумщині і, зокрема, в Охтирському районі, про участь нашого земляка-чернеччанина, відомого українського поета П.М.Воронька в партизанському з'єднанні С.А.Ковпака.









       Закінчилася зустріч спогами жителів відділення про ті далекі часи та оглядом літератури, представленої на тематичній полиці "Партизанськими стежками мужності", який зробила зав. філією.

Комментариев нет:

Отправить комментарий