четверг, 16 июня 2011 г.

"Рідний край кохати - в поезії прославляти"

                            Причастімося високого слова
                            Зазирнімо поезії в вічі
                            Бо вона - то дитя любові
                            І  прийдешнього голос віщий.
         Такими віршованими рядками розпочався 14 червня в бібліотеці-філії поетичний бенефіс "Рідний край кохати - в поезії прославляти", присвячений презентації нової книги - поетичного путівника "Моє рідне місто", нашого земляка, архітектора за фахом Григорія Григоровича Комісарова. На захід запросили учнів 8, 10 класів, директора ЗОШ, учителів української мови та літератури.
Ведуча, заф. філією, представила дане видання та познайомила присутніх із життєвим та творчим шляхом автора. Григорій Григорович розповів про ідею та історію написання книги, поділився своїми творчими планами, прочитав свої поезії із нової збірки, яку планує видати в кінці цього місяця.
        Г.Комісаров у путівнику у поетичній формі розповідає про минуле та сьогодення м.Охтирка, архітектурні споруди, історичні будівлі, храми та улюблені місця відпочинку охтирчан. Приваблює естетичне оформлення, якісні фото історичних місць Охтирки.
       Ведуча за допомогою путівника провела уявну мандрівку вулицями міста та доповнила віршовані рядки розповідями про ту чи іншу історичну пам'ятку, познайомила з матеріалами на дану тему, які є в бібліотеці-філії і представлені на книжковій виставці.Згадали і про пісенниий талант гостя: на його вірші написано вже багато пісень, як самодіяльними так і професійними композиторами. Прозвучали фонограми деяких з них та у виконанні Лахман Н. і Короткої Н., в т.ч. прем'єра пісні "Гімн Чернеччині", написану Г.Комісаровим на прохання односельчан.
             На згадку про зустріч гостю вручили квіти та краєзнавчу пам'ятку, виготовлену бібліотекою-філією про творчість Григорія Григоровича. Побажали йому щасливої долі, творчих успіхів, визнання  та нових цікавих зустрічей із земляками.

Комментариев нет:

Отправить комментарий